Svet
18 ogledov

V Parizu aretirali štiri teroriste, med njimi ena ženska

Pariz - napad ob obletnici EPA
Francoska protiteroristična policija je davi v Parizu in severnem predmestju Seine-Saint Denis aretirala štiri skrajne islamiste, ki naj bi načrtovali teroristične napade v središču Pariza.

Tako je na svoji spletni strani poročala francoska televizija TF1. Med osumljenimi je poleg treh moških tudi ena ženska.

Aretacijo štirih islamistov, od katerih naj bi eden načrtoval nasilna dejanja, je potrdil francoski zunanji minister. 

Skorajšnji napad je morda malo pretirano rečeno

"Prejeli smo informacije o osebi, ki bi lahko izvedla nasilna dejanja v Franciji," je pojasnil Cazeneuve na francoski televiziji. "Tako so ga davi prijeli skupaj s tremi bližnjimi osebami in sedaj preverjajo zadeve," je pojasnil ter pozval "k previdnosti glede poročil, ki krožijo, da naj bi obstajala nevarnost skorajšnjega napada," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Policijski viri so po navedbah AFP pred tem potrdili aretacijo treh moških in ženske, ki so jih obveščevalne službe nadzirali zaradi suma "morebitnega načrta za napad", a poudarili, da grožnja ni bila potrjena.

Francoski policisti so aretirali 28-letnega Francoza Youssefa E., ki so ga že leta 2014 obsodili na pet let zapora, a so ga oktobra lani izpustili na prostost. 29. februarja letos so mu odredili hišni pripor. Prvič so ga aretirali leta 2012, ko so ga skupaj z dvema sodelavcema prijeli na letališču v Saint-Etiennu, od koder so želeli odpotovati v Sirijo.
 
Davi so prijeli še njegovo partnerko ter brata turškega porekla Aytaca in Ercana B., ki sta prav tako francoska državljana.
 
V preiskavah, ki so jih izvedli zjutraj, so po poročanju TF1 zasegli neizstreljene naboje za kalašnikovko, opozorilno pištolo in računalniško opremo.
 
Komentarjev 1
  • asmas 06:19 17.marec 2016.

    Francoski policisti so aretirali 28-letnega Francoza Youssefa E.MA KAŠEN FRANCOZ????????????državlajn francije je bolj primeren prevod