Svet
16 ogledov

V Parizu zajetje talcev

Pariz policija
1/2
EPA
Medtem ko so oči praktično vse Francije uprte v lov na terorista, ki sta v sredo sredi prestolnice ubila 12 ljudi, je v Parizu prišlo do novega streljanja in zajetja talcev. Te so že osvobodili, poleg ugrabitelja so umrli še štirje talci.

Policijski specialci so vdrli v judovski supermarketi v Parizu in pri tem ubili napadalca Amedyja Coulibalyja, ki je v zajel skupino talcev. V akciji pa so umrli še štirje talci, kar je potrdil tudi francoski predsednik Francois Hollande. Še vedno pa ni jasno, ali so bili ubiti že pred vdorom komandosov. Nekaj talcev pa so iz supermarketa uspeli osvoboditi.

Najprej se je slišalo nekaj eksplozij, nato je policija skozi zadnja vrata vstopila v supermarket. Na prizorišču so čakale številne reševalne ekipe, ki so ranjene prepeljale v bolnišnico. Štirje naj bi bili huje ranjeni.

Povezava z napadalcema na Charlie Hebdo

Francoska televizija BFM-TV je bila danes v stiku z dvema napadalcema, ki sta bila kasneje ubita v posredovanju policije in je po njuni smrti objavila pogovor z njima. Govorili so s Cherifom Kouachijem, ki je z bratom v sredo ubil 12 ljudi na sedežu tednika Charlie Hebdo, in Coulibalyjem, ki je zajel talce v supermarketu.

Kouachi je med drugim dejal, da ga je poslala teroristična organizacija Al Kaida v Jemnu, Coulibaly pa, da je prejel navodila s strani Islamske države. Četudi naj ne bi prihajala iz iste organizacije, je Coulibaly zatrdil, da je bil glede napadov v stiku z bratoma Kouachi. "Da, za operacije smo bili usklajeni," je dejal po poročanju televizije.

V zvezi z napadom na supermarket pa francoska policija še vedno išče eno osumljenko - 26-letno Hayat Boumeddiene, za katero pa ni znano ali se je v času napada nahajala v supermarketu.

PREBERITE TUDI:
Direktor britanske obveščevalne službe meni, da Al Kaida na zahodu pripravlja še več napadov

Komentarjev 4
  • enola 08:42 10.januar 2015.

    Ja Ferluci ne posplošuj, kot ti je povedal že Mitja :SEkstremisti so pač ekstremisti. To bi komot lahko naredili tudi katoliki ali pa budisti, ane Mitja. Sark off.Mitja, mislim, da to ni posploševanje, ker dejansko so to ...prikaži več bili muslimani. Največje teroristične grožnje prihajajo z njihove strani. Torej ja, "kaj je s temi musleki?" je vprašanje na mestu.

  • mitjap 03:04 10.januar 2015.

    ne poslošuj na vse pripadnike te vere... extremisti so pa pač to, extremisti

  • mirko 00:30 10.januar 2015.

    Res je da je 95% muslimanov čisto OK. Vendar muslimanski ekstremisti so izšli iz njihovih vrst, iz njihove sredine. Če bodo hoteli živet v Evropi, bodo morali sami počistit svojo versko skupnost. Če tega ne nameravajo se jim v Evropi ...prikaži večpi v evropski družbi slabo piše, kajti kaznovani bodo vsi zaradi posameznikov. Anti muslimanski ekstremisti jim pri nadaljnjih takšnih dejanjih v Evropi ne bodo ostali dolžni, do maščevanja je le korak. Ironija je pa v tem da ne bodo izbirali, ker jim ne vidijo v glavo kako razmišljajo.