Svet
13721 ogledov

V Piranskem zalivu ujeli 7-metrskega morskega psa

Morski pes Facebook
Neobičajen ulov ribiča.

Ribič iz Savudrije je v svojo mrežo, ki jo je vrgel v zalivu Ligard na hrvaški strani Piranskega zaliva, ujel velikega morskega psa. 

Mreže je nastavil v petek zvečer. "V soboto zjutraj sem našel samo dve mreži in že so me prešinile slabe misli glede usode tretje mreže. Ko sem krožil s čolnom nad mestom, kjer sem vrgel tretjo mrežo, sem pod podvršejm zagledal odsev mreže in nekaj zelo velikega," je po poročanju Večernjega lista pripovedoval domačin Ivan Pavelić.

"Ko sem s sidrom skušal izvleči mrežo, sem ugotovil, da v mreži velika riba, zato sem poklical na pomoč dva prijaterlja, ki sta pomagala, da smo z dvema čolnoma ulov zapeljali do savudrijskega pristanišča."

Šele ko so v Savudriji pogledali v mrežo, so opazili, da je v njej omotan kar okoli sedem metrov dolg morski pes. Težak je skoraj dve toni. Žival se je zelo zapletla v 140 metrov dolgo mrežo, zato so imeli ribiči veliko dela, da so ga rešili.

Vendar ga niso povsem dvignili na površje. Ker je še kazal znake življenja, so ga spustili nazaj v morje, sedaj pa o njegovi usodi le ugibajo.

Po prvih predvidevanjih pa bi lahko šlo za tako imenovano vrsto orjak, ki lahko zrase do devet metrov, a za ljudi ni nevarna, saj se ta morski pes pretežno prehranjuje s planktonom.

Gre za največjo ribo v Jadranskem morju in je kar pogost gost tega dela Sredozemskega morja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Lavdan 08:05 04.marec 2019.

    Hrvaški pes je dolg celo 8 metrov.

  • Avatar Leon
    Leon 12:57 03.marec 2019.

    Ta je pa pustna šala . Kako se lahko takšna zverina obrne v piranskem zalivu ?