Svet
7768 ogledov

Velik požar: Ena najbolj priljubljenih spletnih strani v Sloveniji ne deluje

Spletni nakup Saša Despot
Partis, priljubljena stran, ki omogoča prenose piratskih vsebin, kot so filmi, TV-serije in računalniške igre, je spet nedosegljiv.

Že v ponedeljek in včeraj dopoldan so upravljalci Partisa imeli težave z dostopnostjo, saj se je 8. 3. 2021 iztekla veljavnost domene partis.si, a so nato zadevo uredili. Včeraj popoldan je bil portal spet dostopen.

Danes pa se je spet zalomilo in Partis ponovno ne deluje. Kaj je tokrat razlog? "Ponoči je izbruhnil požar v podatkovnem centru, kjer imamo strežnike. Tehniki našega ponudnika že urejajo težavo," so zapisali na Partisu in dodali: "Upamo, da bomo kmalu spet z vami."

Požar, ki je izbruhnil v Strasbourgu, kjer ima strežnike tudi Partis, je povzročil precejšnjo škodo. Med klienti OHVcloud, ki je največji evropski ponudnik storitev v oblaku, je tudi francoska vlada, borza kriptovalut Deribit in drugi. Požar je izbruhnil nekaj po polnoči in uničil enega od štirih podatkovnih centrov in poškodoval drugega, so sporočili iz podjetja. Preostala dva sta bila zaprta, da bi omejili škodo. "Do spletnega mesta nimamo dostopa. Zato SBG1, SBG3, SBG4 danes ne bodo znova zagnani," je na Twitterju o ustanoviteljih in strežnikih enot dejal Octave Klaba.

Družba je sporočila, da bo stranke sproti obveščala o vzrokih in posledicah požara.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.