Svet
1217 ogledov

V Podgorici samomorilski napad

Zastava Črna gora
1/2
Epa
V črnogorski prestolnici Podgorica se je nekaj po polnoči zgodil samomorilski napad.

Moški je najprej na stavbo veleposlaništva odvrgel granato, nato se je razstrelil. Motiv za napad še ni znan, poročanje današnjih črnogorskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

Ameriško veleposlaništvo je izdalo priporočilo, naj se ljudje izogibajo prizorišču napada. Sporočili so tudi, da stavba veleposlaništva v napadu ni bila poškodovana. Ostalih podrobnosti niso objavili.

Črnogorska vlada je na Twitterju objavila, da je pol ure po polnoči "neznana oseba storila samomor z eksplozivno napravo" in da je "ta oseba neposredno pred tem odvrgla eksplozivno napravo na kompleks ameriškega veleposlaništva".

Črna gora, ki je najmlajša članica zveze Nato, je že dlje časa politično razpeta med svojo zgodovinsko prijateljico Rusijo in ZDA. Številni se po napadu že sprašujejo, ali je to privedlo do napada.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • jozicamurn 21:26 22.februar 2018.

  Škoda da ni nastradal še kak američan zraven, ki je tako daleč od svojega doma nekakšen predstavnik (diplomat) v državi, ki so jo umetno naredili skupaj z mafijo-cia na čelu Djukanovićem in jo potisnili v NATO zločinsko organizacijo. Pač Črnogorce ...prikaži več enostavno ne maram, ker so izdajalci in podkupljivi koruptivni kreteni "milogorci". Drugje vidim, da naj bi to storil nekdo, ki se je bojeval proti NATO v času bombardiranja Srbije in Črne gore (ko so bili še skupna država), torej nek Srb patriot.

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 10:58 22.februar 2018.

  Škoda da ni pohladil še kakšnega Američana!

 • NeAnonimni 09:12 22.februar 2018.

  Zakaj je odvrgel eksplozivo, če je pa delal "samomorilski" napad. fake news.. Najbrž so ga šicnl.