Svet
8 ogledov

"V ponedeljek novi protesti"

Ivan Pernar je bil po včerajšnjih protestih že drugič priprt. (Foto: Željko Luku Žurnal24 main
Jutri si bo organizator protestov v Zagrebu po 22 urah pripora vzel prost dan, za ponedeljek pa že načrtuje nove proteste.

Ivan Pernar, organizator protestov proti vladi Jadranke Kosor, v Zagrebu jutri "zaradi prepovedi pa tudi zaradi utrujenosti po 22 urah pripora" ne napoveduje novega shoda.

Prepoved organiziranja protestov na večjih zagrebških trgih so mu izrekli na prekrškovnem sodišču. Če bo prepoved kršil, ga čaka globa v višini okoli 1.350 evrov.

"Prepoved nima nobene zveze z demokracijo," je povedal za hrvaški tportal.hr. Vseeno ne namerava odnehati in napoveduje proteste "dokler vlada in Jadranka Kosor ne odstopita".

Namige, da proteste organizira le za samopromocijo, zanika. Priznava pa, da "ima politične ambicije in da bo ali z lastno stranko ali kot neodvisni kandidat" nastopil na volitvah, "ker morajo ljudje imeti priložnost, da izberejo nekoga zdravega in normalnega", še poroča hrvaški portal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.