Svet
2 ogledov

V posteljo raje z ipadom kot partnerjem

V postelji z ipadom Shutterstock
Povečanje uporabe sodobne tehnologije pomeni manj seksa. Vsaj za Britance, trdijo raziskovalci.

V Veliki Britaniji so predstavili rezultate zadnje obsežne raziskave o spolnem obnašanju in življenjskem slogu, ki jo izvedejo vsakih deset let.

Raziskovalci trdijo, da imajo Otočani zdaj najmanj spolnih odnosov, krivca pa so našli v sodobni tehnologiji, ki ponuja privlačnejše stvari za preživljanje časa. V povprečju naj bi imeli posamezniki tri spolne odnose na štiri tedne. Leta 2001 so imeli spolne odnose v takem času štirikrat, še deset let prej pa petkrat.

Zaposleni prezaposleni, brez dela depresivni

Strokovnjaki upad – poleg digitalni dobi – pripisujejo vse večjim delovnim zahtevam in temu, da partnerja živita vse bolj ločeno, rezultate povzema Telegraph.

"Ljudje v posteljo jemljejo prenosne računalnike, ipade … Dejstvo je, da nosimo delo domov in ni več stroge razmejitve," je pojasnila profesorica Kaye Wellings, ki je ena od nosilk raziskave. 

K upadu posteljnih užitkov je po njenih besedah prispevala tudi kriza. Vse več nezaposlenih je poročalo o težavah s spolnostjo, saj so zaradi izgube službe v depresiji ali pa je močno načeta njihova samopodoba. Po drugi strani pa so tisti z delom vse bolj zaposleni. 

Komentarjev 1
  • dragec 14:11 26.november 2013.

    Ipad je ve verjetno večji, pa še vibrira