Svet
5 ogledov

V potresu najmanj pet mrtvih

Zaradi potresa so se na več poslopjih v mestu Manokvari pojavile razpoke. Žurnal24 main
Vzhodno indonezijsko provinco Zahodna Papua je davi stresel potres z močjo 7,6 stopnje po Richterjevi lestvici, ki mu je sledilo več močnih potresnih sunkov.

Središče potresa je bilo 150 kilometrov severozahodno od mesta Manokvari, prestolnice province Zahodna Papua. Sledilo mu je več popotresnih sunkov, izmed katerih je najmočnejši dosegel 7,5 stopnje po Richterju, najšibkejši pa 5,6 stopnje po Richterju. Po zadnjih podatkih indonezijskih oblasti je pri tem umrlo najmanj pet ljudi.

Indonezijske oblasti so ob potresu izdale opozorilo pred cunamiji, ki so ga kasneje preklicale. Opozorilo so izdale tudi japonske oblasti. Ob obali otoka Okinava so zaznali valove, visoke do 40 centimetrov, vendar je pristojna agencija opozorilo že preklicala. Zaradi potresa so se na več poslopjih v mestu Manokvari pojavile razpoke, pretrgane so električne napeljave, po enem izmed popotresnih sunkov pa sta se porušila tudi dva hotela.

Streslo tudi Kašmir
Tresenje tal je prestrašilo tudi prebivalce pokrajine Kašmir na meji med Pakistanom in Indijo. Tla so se nekaj minut pred drugo uro zjutraj po lokalnem času stresla z močjo 6,4 stopnje po Richterju. Potres je povzročil gmotno škodo in med prebivalci povzročil precej strahu, o morebitnih žrtvah pa tuje agencije doslej ne poročajo.

Prav tako je potres z močjo 4. stopnje po Richterju stresel tla na grškem polotoku Peloponezu. Tresenje tal je prebivalce zbudilo okoli 7. ure po lokalnem času, vendar o morebitni gmotni škodi ali žrtvah potresa iz Grčije ne poročajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.