Svet
8400 ogledov

V požaru pri igri v 'Escape room' umrlo pet najstnic

požar Konus Slovenske Konjice ogenj PGD Slovenske Konjice
Vzrok za požar, v katerem je v petek v "sobi pobega" umrlo pet najstnic, so napake v električni napeljavi in pomanjkljivi varnostni ukrepi, so danes sporočili predstavniki poljskih gasilcev s severa države.

Požar je v petek izbruhnil v "sobi pobega" v mestu Koszalin na severu Poljske. Umrlo je pet deklet, starih 15 let, vzrok za njihovo smrt pa naj bi bila zadušitev. Moškega s hudimi opeklinami - šlo naj bi za 25-letnika - so prepeljali v bolnišnico, so po poročanju tujih medijev sporočili tamkajšnji gasilci.

Poveljnik poljskih gasilcev Leszek Suski je danes dejal, da je bila električna napeljava v stavbi, kjer je "soba pobega", improvizirana in preblizu vnetljivim materialom. Odgovornega, ki bi moral poskrbeti, da bi dekleta pravočasno in varno zapustile sobo, pa ni bilo tam, ko je izbruhnil požar.

"Varnost ni bila zagotovljena in to je pripeljalo do tragedije," je dejal Suski. Prav tako ni bilo ustrezne poti za evakuacijo, je dejal in opozoril na "hudo malomarnost" na lokaciji. Tiskovni predstavnik lokalnih gasilcev Tomasz Kubiak pa je dejal, da so morale enote, ki so gasile požar, uporabiti posebno opremo, da so se prebile do "sobe pobega".

Poljski notranji minister je odredil inšpekcijski pregled požarne varnosti na več kot 1000 lokacijah "sob pobega" po vsej Poljski.

"Sobe pobega" so priljubljena družabna igra, v kateri so igralci zaklenjeni v sobi, iz katere se morajo v omejenem času rešiti s pomočjo vrste namigov.

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografija je simbolična.

Komentarjev 2
  • Avatar Ancrilinna
    Ancrilinna 22:07 05.januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top