Svet
3 ogledov

V požaru umrl en človek

Gozdni požar. EPA
Velik gozdni požar, ki je v nedeljo izbruhnil blizu mesta Ourem, 130 kilometrov severno od Lizbone, je terjal smrtno žrtev. Ogenj je poleg tega uničil dve hiši in tovarno plastike ter davi za nekaj ur ustavil promet na avtocesti med Lizbono in Portom.

Zaradi požara pri Ouremu so že v nedeljo zvečer ustavili železniški promet med obema portugalskima metropolama. Proti ognjenim zubljem se na območju ob podpori helikopterja in letala za gašenje bori kakih 400 gasilcev in več deset vojakov, gašenje pa močno ovirajo visoke temperature in suša.

Gori tudi drugod

Gori tudi drugod na Portugalskem, predvsem v osrednjem in gozdnatem severnem delu države. Več kot tisoč gasilcev se danes bori proti najmanj desetim velikim gozdnim požarom. Po uradnih podatkih je sicer do konca julija na Portugalskem zgorelo dobrih 67 tisoč hektarjev gozdov, kar je trikrat več kot lani.

Gasilci se z zublji borijo tudi na Balkanu

Z ognjenimi zublji se še vedno borijo tudi na Balkanu. O požarih tako poročajo iz Črne gore, Srbije in BiH. V Srbiji med drugim gori na območju blizu Bujanovca, kjer pa gasilci zaradi neeksplodiranih ubojnih sredstev ne morejo posredovati. V BiH pa tamkajšnjim gasilcem v boju proti ognjenim zubljem na območju Konjica od danes pomaga turški helikopter za gašenje, poročajo tiskovne agencije iz regije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.