Svet
37 ogledov

V požaru umrlo 20 otrok

Gvatemala požar EPA
Požar je izbruhnil v zavetišču za otroke. Poškodovanih je 41 ljudi, od tega jih je 14 v kritičnem stanju.

Iz Gvatemale poročajo o tragediji, ki se je zgodila v zavetišču za otroke, ki so žrtve zlorab ali ostali brez domov, blizu mesta Guatemala City. Umrlo je najmanj 20 otrok, večinoma deklet, starih med 14 in 17 let. Slednja naj bi predstavljala tudi večino od 41 poškodovanih. Skupina upornih mladostnikov naj bi zažgala vzmetnice, požar pa se je nato razširil. 

Tamkajšnji mediji poročajo, da naj bi dan pred požarom prišlo do poskusa pobega iz zavetišča in upora. Razlog za takšno vedenje naj bi bile obtožbe o spolnih zlorabah s strani osebja in nevzdržni pogoji v zavetišču. "Bilo je le vprašanje časa. To je bilo pričakovati," je za AFP dejal nekadnji zaposleni. Do težav naj bi prihajalo tudi zato, ker so v zavetišče sodišča pošiljala najstnike, ki so bili kaznovani

Zavetišče je dovolj veliko za 500 otrok in najstnikov, a naj bi jih bilo v času požara v njem okoli 800. V državi so razglasili tridnevno žalovanje. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.