Svet
4 ogledov

V požaru umrlo 83 zapornikov

1/7
Žurnal24 main
V zaporu v prestolnici Čila je izbruhnil požar, v katerem je umrlo 83 ljudi, 19 je ranjenih. Pojavljajo se informacije, da je eden od zapornikov zažgal vzmetnico.

Fotografije posledic požara si oglejte TUKAJ.

Po poročanju medijev je v požaru umrlo 83 ljudi, ranjenih naj bi bilo 19 zapornikov. Predstavnik policije je dejal, da je 14 ljudi še vedno v življenjski nevarnosti.

V zaporu, kjer je prostor za kakih 700 ljudi, naj bi bilo po poročanju tiskovnih agencij trenutno zaprtih 1900 ali 2900 zapornikov.

Intervencijo dovolili šele po dveh urah
Kot kažejo posnetki televizij, so na območju zapora številne policijske sile, pa tudi svojci zapornikov, ki čakajo na vesti o svojih bližnjih. 200 zapornikov naj bi evakuirali, gasilcem pa naj bi po poročanju medijev, ki so navedli priče, dovolili intervencijo šele dve uri po izbruhu požara.

Uradni vzrok požara, ki je izbruhnil približno ob 4.30 po lokalnem času, še ni znan. Začel naj bi se na tretjem nadstropju po prepiru med jetniki. Eden od zapornikov naj bi zažgal vzmetnico.

Sicer gre za najhujšo nesrečo v čilskih zaporih. Po besedah čilskega predsednika Sebastiana Pinere gre za zelo bolečo tragedijo. "Razmere v naših zaporih se morajo izboljšati," je dodal. Sicer naj bi šlo za relativno nov zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.