Svet
13 ogledov

V požaru umrlo sedem otrok

Mediji poročajo, da je oče v času divjanja ognjenih zubljev spal, mati pa je mol Žurnal24 main
V požaru na kmetiji v ameriški zvezni državi Pensilvanija je umrlo sedem otrok. Mediji poročajo, da je oče v času divjanja ognjenih zubljev spal, mati pa je molzla krave.

Šest deklic, starih med sedem in enajst let, ter sedemletnik so v smrtonosnem požaru izgubili življenje, triletnik pa je požar preživel. Ogenj je v noči na sredo zajel dvonadstropno hišo v mestu Loysville, ki se nahaja v okrožju Perry. Starša, ki sta bila ves čas divjanja ognjenih zubljev izven stanovanjskega poslopja, sta jo odnesla brez prask.

Oče zaspal v tovornjaku

Dva izmed otrok sta zvečer gledala televizijo, ostali so že spali. Deček, ki je preživel, je zavohal dim ter stekel v hlev, da bi o tem obvestil mater. Slednja je stekla do sosedov, poklicala policijo in reševalce, nakar se je z otrokom v naročju vrnila proti hiši, ki je bila že v plamenih. Pred hišo je zagledala tovornjak, v katerem je spal oče. "S pestmi je pričela udarjati po vratih vozila in vzklikala, da jim gori dom," je za tamkajšnje medije zatrdil predstavnik policije Tom Pinkerton. Oče je še pred izbruhom požara zapustil kmetijo, saj je moral razvoziti mleko. Po nekaj postajah se je vrnil domov in zaradi utrujenosti zaspal kar v tovornjaku.

Gasilci so požar pogasili v nekaj urah. V hiši so našli trupelca sedmih otrok. Vzrok požara še preiskujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.