Svet
465 ogledov

V požaru v bolnišnici umrlo najmanj 92 ljudi

Požar v bolnišnici; Irak Epa
To je že drugi tovrstni požar v Iraku v zadnjih treh mesecih.

V Iraku je v ponedeljek v požaru v bolnišnici na oddelku za covidne bolnike po zadnjih podatkih umrlo najmanj 92 ljudi. Doslej niso identificirali še 20 žrtev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Požar v bolnišnici Al Husejn v mestu Nasirija na jugu Iraka so lokalni gasilci že spravili pod nadzor.

Vzroka za požar še niso ugotovili, po navedbah očividcev pa naj bi zagorelo, ko je eksplodirala kisikova jeklenka.

Žrtve so umrle zaradi opeklin, še naprej pa iščejo morebitne preživele, saj bi lahko kdo še ostal ujet v stavbi, je za francosko tiskovno agencijo AFP pred tem pojasnil tiskovni predstavnik zdravstvenih oblasti Hajdar al Zamili.

Iz ministrstva za zdravje province Di Kar so sporočili, da je bilo v požaru poškodovanih približno 50 ljudi. Na oddelku je bilo prostora za do 100 bolnikov.

Iraški premier Mustafa Kadimi je zagotovil, da bodo odkrili vzrok požara. Med drugim so že pridržali vodjo zdravstva v provinci Di Kar in vodjo bolnišnice ter izdali nalog za aretacijo 11 zaposlenih v ministrstvu za zdravje province.

Že drugi tovrstni požar

To je že drugi tovrstni požar v Iraku v zadnjih treh mesecih. V aprilu je v Bagdadu v podobnem požaru umrlo 82 ljudi. Pred bolnišnico v Nasiriji so se danes zbrali mladi protestniki, ki so opozarjali na razmere v zdravstvu in korupcijo. Tudi na družbenih omrežjih so številni pozivali k odstopu višjih predstavnikov oblasti.

V Iraku so doslej potrdili več kot 1,4 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo je več kot 17.000 covidnih bolnikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Michael_Colon 10:27 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦