Svet
2 ogledov

V predsednika zalučali čevelj

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Če muslimani v nekoga zalučajo čevelj, s tem želijo dati vedeti, da so izredno ogorčeni. In ravno čevelj je bil tisti, ki je včeraj za las zgrešil pakistanskega predsednika.

Ko je namreč pakistanski predsednik Asif Ali Zardari zaključeval obisk v Veliki Britaniji, je neznanec vanj zalučal čevelj. Čeprav ga ni zadel, je policija takoj posredovala in moškega odpeljala iz dvorane.

Zardari kot Bush
Leta 2008 je nek moški v Iraku čevelj zalučal v tedanjega ameriškega predsednika Georgea Busha.
Lani je bil tarča takšnega napada med obiskom v Veliki Britaniji kitajski premier Wen Jiabao,
letos v Španiji pa turški premier Recep Tayyip Erdogan.

Raje v Evropi kot doma
Množica protestnikov je dogajanje spremljala tudi pred samo dvorano in kritizirala neodzivnost pakistanskega predsednika, medtem ko se njegova država bori s katastrofalnimi poplavami. Zardari namreč svojega obiska Evrope ni prekinil kljub hudi krizi v njegovi državi. Je pa včeraj v britaniji sporočil, da bo sam namenil 43.000 evrov žrtvam poplav.

Med obiskom Velike Britanije je dejal, da je turo nadaljeval, ker želi svetu pokazati, "da država ne funkcionira na podlagi pomoči, temveč trgovine."

Poplave so doslej zahtevale že več kot 1600 življenj, okoli 13 milijonov ljudi so narasle vode prizadele. Ker naj bi se padavine nadaljevale tudi v prihodnjih dneh, je pričakovati, da bo poplavni val terjal nove žrtve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.