Svet
7605 ogledov

V priljubljenem hrvaškem obmorskem letovišču so reševali iz vrtiljaka

24sata/bralec
Gasilci so morali z visokega vrtiljaka v Fun Parku v Biogradu v hrvaškem obmorskem letovišču, ki je priljubljeno tudi med Slovenci, reševati ujete obiskovalce.

Kot poroča hrvaški spletni portal 24Sata se je pokvaril mehanizem na napravi Sky Flyer, zaradi česar je kar 15 gostov nemočnih za dalj časa obviselo visoko v zraku. To ni prvič, da se je to zgodilo v omenjenem Fun Parku, saj so podobno reševalno akcijo gasilci uprizorili že lani. Gasilci so ujete obiskovalce parka po dobri uri in pol le rešili.

Vrtiljak Slovenija Porušil se je vrtiljak z otroci

Kot piše hrvaški spletni portal, ki se je pogovarjal z eno od očividk dogodka, so starši od spodaj opazovali otroke in jim vpili, da pomoč prihaja. Gasilci so potrebovali več kot eno uro, da so prišli v zabaviščni park.

"Na srečo nikogar ni zajela panika, saj nekdo, ki ga je strah višine, se niti ne bi usedel na tako visok vrtiljak," je za 24Sata povedal vodja gasilcev JVP  Biograd Darko Banić.

vrtiljak Zmanjkalo elektrike Svet Vrtiljak pometal otroke na tla

"Zgodila se nam je mehanska okvara. Delček plastike je padel v zaviralni sistem, hipno so se odzvali varovalni sistemi in zaustavili vrtiljak," so pojasnili v zabaviščnem parku, kjer vse, ki bi želeli obiskati park in preizkusiti vrtiljak pomirjajo, saj ima taka naprava tri nivoje varnostne zaščite. Tehnični direktor parka Marin Punoš je v izjavi za medij dodal, da se podobni primeri dogajajo v vseh zabaviščnih parkih, tudi priljubljenem Gardalandu, kjer naj bi po njegovih besedah izvedli okoli 200 evakuacij na leto. V Fun parku Biograd je sicer 22 atrakcij, park pa na dan obišče okoli 1.300 ljudi.

Iz tehnične službe parka so še sporočili, da vsak dan glede na stroge varnostne protokole pregledujejo naprave, določeni pregledi pa so tedenski, mesečni oziroma letni. Za dnevni tehnični pregled je v parku zadolženih pet do šest oseb.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.