Svet
12 ogledov

V prometni nesreči na Haitiju 27 mrtvih

Tovornjak Haiti EPA
V prometni nesreči na Haitiju je v soboto umrlo 27 ljudi, številni so ranjeni. V nesreči avtobusa v Argentini pa je v soboto umrlo najmanj deset ljudi, od tega dva otroka.

V prometni nesreči na Haitiju je v soboto umrlo 27 ljudi, številni so ranjeni, med njimi jih je nekaj v kritičnem stanju. Nesreča se je zgodila, ko se je prevrnil manjši tovornjak, na katerem so se peljale branjevke.

17 ljudi je umrlo na kraju nesreče blizu prestolnice Port-au-Prince, deset pa kasneje v bolnišnici. Tam sicer zaradi dogodka vladajo izredne razmere.

Haiti velja za najrevnejšo državo zahodne poloble, v začetku leta 2010 pa ga je prizadel uničujoč potres, v katerem je umrlo okoli 250.000 ljudi. Država si po potresu, ki je najbolj opustošil prestolnico, še vedno ni opomogla.

Huda nesreča tudi v Argentini

V nesreči avtobusa v Argentini pa je v soboto umrlo najmanj deset ljudi, od tega dva otroka, še 40 je ranjenih. Med smrtnimi žrtvami sta tudi dva Nemca in štirje Bolivijci. Avtobus je bil iz bolivijskega mesta Villazon na poti v Buenos Aires.

Nesreča se je zgodila, ko je avtobus z 69 potniki iz še neznanega vzroka zapeljal v prepad kakih 200 metrov globoko. Reševanje potnikov je bilo zaradi tega oteženo, prav tako identifikacija žrtev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.