Svet
6772 ogledov

V prometni nesreči tovornjaka najmanj 22 mrtvih

Nesreča tovornjaka C. J.
Na zahodu Turčije se je danes zgodila huda prometna nesreča, v kateri je po najnovejših podatkih umrlo najmanj 22 migrantov, med njimi otroci. Ranjenih je 13 ljudi.

Tovornjak z migranti, ki je bil na poti iz mesta Aydin v Izmir, je iz za zdaj še neznanega vzroka zapeljal s ceste in se prevrnil, poroča turška državna tiskovna agencija Anadolu.

Po navedbah medijev so bili na tovornjaku ilegalni migranti. Njihova identiteta za zdaj ni znana. Prav tako še ni znan vzrok nesreče. Voznik tovornjaka, turški državljan, ki je bil v nesreči poškodovan in je v bolnišnici, je po poročanju francoske tiskovne agencije dejal, da se je izogibal drugemu vozilu.

Tovornjak je prevažal tudi dva gumenjaka.

Na posnetkih je videti številna reševalna vozila na prizorišču nesreče. Po poročanju turške tiskovne agencije DHA reševalci skušajo pomagati številnim ranjenim, ujetim pod razbitinami tovornjaka.

V Turčiji živi okoli 3,5 milijona beguncev iz sosednje Sirije, pa tudi številni migranti iz Iraka in Afganistana. Številni migranti skušajo iz zahodne Turčije s plovili pripluti do kakega od grških otokov in s tem v EU.

dezurni@zurnal24.si

 

*Fotografija je simbolična.

Komentarjev 1
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 21:52 14.oktober 2018.

    Vojne je konec in naj jih pošljejo nazaj. Razloga za azil ni več. Tako bodo preprečili nadaljnje žrtve tihotapcev z belim blagom ter organi, ki jih v Evropi kronično primanjkuje.