Svet
26443 ogledov

Umrl mlad policist, žena ima čez en mesec rok

Prometna nesreča, v kateri je umrl 38-letni policist Mateo Sardelin/Glas Istre
Hrvaška je pretresena. V prometni nesreči, ki se je zgodila danes zgodaj zjutraj, je umrl 38-letni policist Tomislav Bašić, 43-letna policistka Natalija Bertović Šverko pa je težko poškodovana.

Ko sta se vozila v službo, se je vanju zaletel 24-letni voznik BMW-ja. Do nesreče je prišlo danes približno petnajst minut pred sedmo zjutraj. 24-letnik BMW-ja puljskih registrskih oznak je vozil iz Tara proti Poreču in zadel zadnji del fiata, ki ga je vozila 43-letna policistka. Fiat je odbilo s ceste, z desno sprednjo stranjo je silovito trčil v drevo, odneslo ga je nazaj na cesto kjer se je prevrnil na streho.

38-letnik, ki je več kot deset let delal v prometni policiji, zdaj pa je postal kriminalist, je umrl na kraju, policistka je v puljski bolnišnici. 

"V šoku smo, neverjetno, da se je to zgodilo. Taka nesreča te prizadene v vsakem primeru, ampak ko se to zgodi kolegu, bil je dober človek. Pred kratkim je postal kriminalist, kar si je zelo želel. Da je vse skupaj še hujše, je prav sinoči prišel po stvari v pisarno prometnikov in jih odnesel v svojo novo pisarno. Šlo je za nekakšno slovo," po poročanju Glasa Istre pravijo njegovi kolegi.

"Zelo je bil prizadeven, v osmih letih je končal dve fakulteti, ekonomijo in kriminalistiko. Končno si je ustvaril življenje, kakršnega si je želel. Delo je opravljal pošteno in z veliko ljubeznijo," pravijo kolegi, ki jih je zelo hudo tudi zato, ker ima šestletnega starega otroka in da ima njegova žena čez en mesec rok.

Voznik BMW-ja ni poškodovan, v krvi je imel 0,38 promila alkohola.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Uporabnik1 11:35 24.junij 2019.

    Drekači ki povzročijo nesrečo jo vedno odnesejo brez poškodb

  • Laznivi 09:39 24.junij 2019.

    24 letni presrani mlecnezobec in kanta bmw ...odlicna kombinacija za cestne katastrofe

  • sonyrio 21:44 23.junij 2019.

    Spet en prepotenten pijan šmrkavc. Žalostno, vsaj kakega Dacio Dusterja bi tamkajšnjim policistom lahko privoščili. Kot da bi gasilci jugote z brizgalkami vozili, sramota res.