Svet
5819 ogledov

V prometni nesreči umrlo pet otrok

vlak nesreča Belgija trčenje Žurnal24 main
V šolski avtobus trčil vlak.

Število žrtev četrtkove nesreče, ko sta v bližini mesta Perpignan na jugu Francije, nedaleč od meje s Španijo, trčila šolski avtobus in vlak, je naraslo na pet. Štirje otroci so umrli na prizorišču nesreče, eden pa je poškodbam podlegel danes.

Najprej so sicer poročali, da sta poleg otrok, ki so umrli v nesreči, kasneje poškodbam podlegli še dve enajstletnici. Vendar pa so kasneje število smrtnih žrtev s šest znižali na pet.

Oblasti zdaj preiskujejo, ali je bila ena najhujših prometnih nesreč, v katerih je bil udeležen šolski avtobus, v zadnjih 30 letih v Franciji posledica človeške napake ali tehnične okvare. Vlak je sicer v avtobus zapeljal na železniškem prehodu v vasi Millas, trčenje pa je bilo tako silovito, da je avtobus razklalo na pol, vlak pa je iztiril.

Voznica šolskega avtobusa je med ranjenimi in je preiskovalci še niso zaslišali, so pa po navedbah tožilca Jean-Jacquesa Fagnija že govorili s strojevodjo. Poleg tega so ponoči zaključili identifikacijo mrtvih, katerih trupla so bila v veliki meri izmaličena. Župan ene od bližnjih vasi je prizorišče nesreče opisal kot "vizijo groze".

Zaenkrat ni niti jasno, ali so bile avtomatske zapornice na prehodu v času trčenja dvignjene, so pa iz upravljavca francoskih železnic SNCF sporočili, da je prehod po navedbah očividcev "deloval normalno".

Medtem pa je oče enega od otrok, ki je preživel nesrečo, dejal, da je sin posnel fotografijo, na kateri so zapornice dvignjene, ko je avtobus zapeljal na progo.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.