Svet
18 ogledov

V protestih ubitih več kot 10 ljudi

Slika je simbolična. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ob protestih zaradi visokih življenjskih stroškov v Tuniziji v spopadih s policijo ubitih najmanj 10 ljudi. Številni ranjeni.

Ob protestih, ki v Tuniziji trajajo že četrti teden, je bilo v spopadih s policijo ubitih najmanj 11 ljudi, poročajo lokalne oblasti. Številni so bili ranjeni, domneva pa se, da je mrtvih mnogo več, neuradno naj bi v mestih Kasserine, Tala in Regueba umrlo okoli 20 oseb. 

Na ministrstvu za notranje zadeve so potrdili, da sta najmanj dve osebi umrli v zahodnem mestu Tala, medtem ko drugi poročajo o petih žrtvah. V bližini Kasserine so v protestih ustrelili najmanj tri protestnike, ki so napadli javno zgradbo, iz Regueba, osrednjega zahodnega tunizijskega mesta, kjer so protesti izbruhnili 17.decembra pa poročajo o treh mrtvih v zadnjih dneh, pred tem pa je policija že ustrelila dva protestnika.

Protestirajo predvsem mladi, ki zaradi težkih razmer ob visokih življenjskih stroških ne vidijo perspektive v življenju, pridružili pa so se jim tudi zaposleni na sodiščih in učitelji.

Vodja opozicijske Napredne demokratske stranke Ahmed Nejib Chebbi je zaradi krvavih spopadov pozval tunizijskega predsednika Zineja el Abidina, naj v državi nemudoma razglasi prekinitev ognja. S tem naj bi zaščitili življenje nedolžnih državljanov in njihovo pravico do protesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.