Svet
8 ogledov

V puščavi našli 87 trupel

Sahara, Mali. Žurnal24 main
Šlo naj bi za migrante, ki so se jim na poti do "boljšega življenja" pokvarili avtomobili.

Reševalci so v puščavi v Nigru našli 87 trupel, med njimi je bila večina otrok in žensk. Umrli naj bi zaradi dehidracije.

"Trupla so razpadala. Bilo je grozljivo. Našli smo jih na različnih lokacijah v majhnih skupinah, pogosto pod drevesi," je povedal Almoustapha Alhacen iz lokalne humanitarne organizacije Aghir In'man in dodal, da so trupla izmaličile živali, po vsej verjetnosti šakali.

Na poti čez Saharo so se njihova vozila pokvarila. To je sicer priljubljana pot migrantov iz srednje Afrike do Evrope. Številnim, ki jim uspe prečkati nevarno puščavo, pa kljub temu ne uspe priti do Evrope, zato si poiščejo delo na severu Afrike.

Na pot naj bi se nesrečniki iz mesta Arlit odpravili konec septembra ali v začetku oktobra. Eden izmed avtomobilov, s katerim so potovali, se je pokvaril. Nato so se z drugim odpravili po pomoč in rezervne dele, vendar se je pokvaril tudi ta. Najverjetneje se je skupina ljudi na pot odpravila peš, le desetim pa se je uspelo vrniti do Arlita in druge obvestiti o tragičnem dogodku.

Večino trupel so našli 10 kilometrov pred alžirsko mejo. Med njimi je bilo kar 48 otrok oziroma najstnikov, zato predvidevajo, da so bili namenjeni na slabo plačano delo v bližnji Alžiriji.

Komentarjev 1
  • Andrej Kovačič 13:32 31.oktober 2013.

    dva avta pa 100 ljudi? nekaj tu ne štima v tej zgodbi