Svet
18 ogledov

V razbitinah našli trupla

Črni skrinjici so našli pred dvema mesecema. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Iz razbitin letala družbe Air France, ki je pred dvema letoma strmoglavilo v bližini Ria de Janeira, so potegnili 75 trupel.

Po besedah Roberta Soulasa, sorodnika enega od preminulih, ostankov še niso identificirali. "Osebno bi raje videli, da bi trupla naših ljubljenih pustili na morskem dnu," je dejal Soulas.

Na letalu je bilo 228 potnikov in članov posadke. V dneh po nesreči so našli okoli 50 trupel. Razbitine so našli leto dni kasneje.

Objavili vmesno poročilo
Vmesno poročilo preiskovalcev, ki preiskujejo nesrečo letala Air France Airbus A330-203 v Atlantskem oceanu, še ne daje jasnega odgovora, kako je 1. junija 2009 v zgodnjih jutranjih urah prišlo do tragedije, ki je vzela življenja vseh 228 ljudi na krovu.

Po prvih podatkih pa je razvidno, da je kapitan na tragičnem letu AF 447 v kritičnih trenutkih potreboval dlje časa, da se je s počitka vrnil v kabino. Mlajši pilot, ki je v tem času imel nadzor nad letalom, se v kritičnih trenutkih ni najbolje znašel. Podrobnosti zadnjih minut leta lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.