Svet
21270 ogledov

V razkošni vili našli mrtvega milijonarja in njegovo soprogo

Irwin Jacobs smrt
1/4
Policija je potrdila, da so v njuni vili naleteli na dve mrtvi odrasli osebi in pištolo. Kot kaže gre za umor in samomor.

V več milijonov evrov vredni vili Irwina Jacobsa, nekdanjega lastnika Minnesota Vikingov, ekipe v ligi ameriškega nogometa, so včeraj odkrili dve trupli. Policija predvideva, da gre za umor in samomor.

Trupli sta ležali v postelji, poleg je bila pištola, so potrdili na policiji: "V hiši smo odkrili dve mrtvi odrasli osebi, eno žensko in enega moškega, njuni identiteti moramo še potrditi."

Podjetje Irwina Jacobsa je medtem že objavilo izjavo v imenu petih otrok, ki sta jih v skoraj šestih desetletjih zakona imela s soprogo Alexandro: "Vsi v družini smo šokirani zaradi smrti staršev. Izguba je velikanska, prosimo vas za zasebnost in spoštovanje v teh izjemno težkih trenutkih."

Irwin Jacobs smrt | Avtor: Profimedia Profimedia

S tamkajšnje policije so sporočili, da prvi podatki s kraja dogodka kažejo, da za smrt para ni zunanjih osumljencev, saj je po vsej verjetnosti šlo za umor in samomor: "Preiskava je sicer še vedno v teku. Nočemo razkrivati podrobnosti, radi pa bi poudarili, da lokalna skupnost ni na noben način ogrožena."

V javnost pa podrobnosti dogodka kapljajo iz drugih virov. Dennis Mathisen, eden od Irwinovih dolgoletnih poslovnih partnerjev je za časopis The Star Tribune povedal, da je ugleden podjetnik najprej ustrelil svojo soprogo, s katero sta bila poročena 57 let, nato pa še sebe.

"Aleksandra je bila v zadnjem letu na invalidskem vozičku, kazali so se tudi že prvi znaki demence. Jacobs je bil zaradi tega čisto iz sebe," je še povedal Mathisen.

Irwin Jacobs je bil v poslovnem svetu zelo znana oseba. Poznan je bil predvsem po agresivni tehniki kupovanja in likvidiranja podjetij v težavah. Sredi 80. let prejšnjega stoletja je bil lastnik moštva Minnesota Vikings v NFL, a ga je leta 1991 prodal.

Nazadnje je bil Jacobs lastnik podjetja, ki je izdelovalo milo in razne izdelke za gospodinjstvo.

Irwin Jacobs smrt | Avtor: Profimedia Profimedia

Bil je tudi velik filantrop, veliko svojega premoženja je podaril v dobrodelne namene. Med drugim je za specialne olimpijske igre leta 1991 doniral osem milijonov ameriških dolarjev. Dogodek je bil zanj in njegovo soprogo posebnega pomena, saj imata hčer s cerebralno paralizo.

Par je skoraj 50 let živel na 22 milijonov dolarjev vrednem posestvu ob jezeru v kraju Orono v Minnesoti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Martalissa
    Martalissa 01:31 12.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com