Svet
27 ogledov

V reki Tisi so se utopili trije najstniki

Fotografija je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V reki Tisi pri kraju Djala na severu Vojvodine so se včeraj utopili trije najstniki, stari dvanajst, trinajst in štirinajst let. Trupla so že našli.

Po poročanju srbskih medijev so se v soboto popoldne v reki Tisi pri kraju Đala na severu Vojvodine utopili trije najstniki. Najprej so blizu plaže našli truplo dekleta in enega od fantov, nekaj ur pozneje pa so potapljači našli še posmrtne ostanke drugega dečka.

Tragedija se je zgodila, ko je štirinajstletno dekle odnesla voda in se je začela utapljati, ker ni znala plavati. Na pomoč sta ji priskočila prijatelja, a so vsi trije utonili.

Na divji plaži nedaleč od Đale sta bili takrat še dve deklici, ki pa nista šli v vodo, ko se je zgodila tragedija. Deklici sta tudi poklicali pomoč.

"Ne vem, zakaj so sploh odšli plavat, saj ni primerni čas za kopanje. Tudi povedali niso nikomur, " je  ob deroči Tisi, v solzah dejal Jovan Šaran, skrbnik enega od utopljenih najstnikov.

Mladi Lazslo se je s sestro k novim skrbnikom v Djali pri Kikindi preselil pred tremi meseci. Pred tem sta živela v Novem Kneževcu poroča srbski Blic.

Izginotje otrok so policiji prijavili včeraj okoli 16. ure. Policisti, orožniki in potapljači so nepredvidljivo reko preiskovali pozno v noč, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.