Svet
1401 ogledov

V Rimu dvema turistkama zaračunali 350 evrov za dva krožnika špagetov in ribo

Rim, Italija Jackie Ellis / Alamy / Profimedia
Zaračunali so jima tudi napitnino v višini 80 evrov.

V Rimu so v restavraciji Antico Caffè di Marte dvema turistkama za večerjo zaračunali kar 430 evrov. Japonski turistki sta naročili zgolj dva krožnika špagetov, ribo in vodo. Sliko računa sta turistki septembra objavili na Facebooku, kjer je pričakovano požela val ogorčenja.

Oškodovani tudi drugi turisti

Tudi veliko drugih turistov trdi, da jim je restavracija računala preveč.

Minh Ngoc Bui, vietnamska turistka, je bila na večerji s svojimi prijatelji. Natakar jim je priporočil mešano morsko hrano, ki za 100 gramov stane 6,5 evra na osebo. S predlogom so se strinjali, nakar jim je natakar prinesel vsaj 2 kilograma mešane morske hrane. Ker je bil to njihov zadnji dan v Italiji, se glede količine niso obremenjevali, odločili so se plačati malenkost več. Računali so, da bodo morali za 2 kilograma plačati okoli 150 evrov.

Ko so prinesli račun, so Minh in njeni prijatelji doživeli šok. Računali so jim skoraj 5 kilogramov morske hrane, kar je skupaj s 40 evrov postrežnine in 40 evrov napitnine naneslo skoraj 480 evrov, poroča CNN.

Minhin prijatelj se je vodstvu restavracije pritožil, saj nikjer ni točno zapisano, da morajo plačati postrežnino in napitnino. Prav tako je trdil, da so pojedli manj kot 5 kilogramov, vendar ga je restavracija vseeno prisilila poravnati račun. Ko je Minh od natakarjev zahtevala, naj naložijo na en krožnik 4,8 kilograma morskih jedi, da ji dokažejo, da je to sploh mogoče, so se izgovarjali, da nimajo časa.

Restavracija | Avtor: Profimedia Profimedia

Kaj storiti v takšnem primeru?

Neljub dogodek so Minh in njeni prijatelji prijavili tudi italijanski policiji, ki je komentirala, da bi jih morali poklicati, preden so poravnali račun. Minh je preostalo le, da je svojo negativno izkušnjo opisala na portalu TripAdvisor.

Po vsipu negativnih kritik je TripAdvisor začasno odstranil stran restavracije. Restavracija Antico Caffè di Marte pa je dogodke komentirala sledeče: "Jedilnik je povsem jasen. Vse je napisano v detajlih. Naše ribe so sveže, stranke si jih izberejo same, mi pa jih potem stehtamo in pripravimo."

Glede napitnine so komentirali, da ni obvezna, stranke lahko tudi "izbirajo med 10 % ali 20 % višino celotnega zneska."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.