Svet
15 ogledov

V Riu padle tri stavbe, ena 20-nadstropna

Porušenje stavb v RIu
1/6
EPA
V brazilskem Riu de Janeiru so se ponoči sesedle tri stavbe, od katerih je imela ena kar 20 nadstropij. V stavbah naj bi bilo ponoči 11 ljudi, od tega so jih pet že rešili. Priče pravijo, da je stavbi porušila eksplozija, pred katero je močno smrdelo po plinu.

V središču Ria de Janeira so se v sredo zrušile tri večnadstropne zgradbe. Po dosedanjih podatkih je najmanj pet ljudi ranjenih, koliko jih je ostalo pokopanih pod ruševinami, pa še ni znano, je sporočil župan drugega največjega brazilskega mesta.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil Eduardo Paes, so se zrušile 20-nadstropna, desetnadstropna in še ena manjša, tri- ali štirinadstropna zgradba. V njih je bilo med drugim več odvetniških pisarn, pa tudi neka restavracija in podružnica banke.

Kot je dejal, bi bilo navajanje števila žrtev za zdaj zgolj ugibanje. Zgradbe pa naj bi bile ponoči, ko so se zrušile, večinoma prazne. Omenjene zgradbe stojijo v zgodovinskem delu Ria, nedaleč od trga Cinelandia, ki je čez dan poln ljudi, ponoči pa bolj ali manj prazen.

Po besedah župana so bile za zrušenje verjetno krive "gradbene težave", dejanskega vzroka pa še ne poznajo. Po navedbah nekaterih naj bi bilo na območju malo pred tem sicer slišati eksplozijo. Na dveh od treh porušenih zgradb so potekala gradbena dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.