Svet
14 ogledov

V ročni prtljagi še vedno le 100 mililitrov

(slika je simbolična) (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Letalski potniki v Evropski uniji na krov letal še nekaj časa ne bodo smeli nositi steklenic z vodo, šamponov ali parfumov.

Evropska komisija je namreč danes sporočila, da prepovedi tekočin v ročni prtljagi iz varnostnih razlogov ne bo mogoče odpraviti do aprila prihodnje leto, kot je bilo predvideno. Novega datuma komisija še ni določila.

Potrebna je nova oprema

Za odpravo prepovedi bodo potrebne izkušnje z novo opremo, s katero bodo na letališčih preverjali steklenice in embalažo tekočin. Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da bi lahko prepoved vnosa tekočin na letala lahko odpravili v dveh letih.

Trenutno le sto mililitrov

Trenutno lahko potniki na letališčih v EU v ročni prtljagi na letala prinesejo tekočine v embalaži z največ sto mililitri kapacitete, embalaže pa morajo biti shranjene v prozornih plastičnih vrečkah. S tem želi EU preprečiti, da bi teroristi na letala pretihotapili eksplozivne snovi. Sprva je bilo predvideno, da bi EU prepoved, ki jo je uvedla leta 2006 zaradi terorističnih groženj, odpravila že leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.