Svet
179 ogledov

V Rovinju morje podivjalo

Rovinj Rovinj news
Močna nevihta z dežjem je danes zajela zahodno obalo hrvaške Istre, najhujše pa je bilo v Rovinju, poročajo hrvaški mediji.

 Ulice v starem mestnem jedru Rovinja so bile tudi pol metra pod vodo, območje mesta ob morju pa je bilo zaradi večmetrskih valov poplavljeno. O morebitnih žrtvah ne poročajo. 

 

Rovinj pod vodom (video: Dejan Krt)

Posted by Rovinj News on Wednesday, February 10, 2016

Neurje, kot ga že dolgo ni bilo

Večji del mesta je bil brez elektrike, poškodovanih je več deset avtomobilov. Voda je poplavila številne poslovne prostore, so sporočili iz istrskega centra državne uprave za zaščito in reševanje v Pazinu. Priče so povedale, da so imeli v kletnih prostorih tudi do 30 centimetrov vode. Na pomoč so priskočili tudi gasilci.

Hrvaška policija je potrdila, da so mnogi avtomobili ostali ujeti v vodi, ki je preplavila parkirišča in ulice. Zaradi močnega zahodnega in severozahodnega vetra, ki je pihal s hitrostjo do 75 kilometrov na uro, je bilo ob obali v Rovinju videti celo petmetrske valove.

Najmočnejše udare vetra, tudi do 100 kilometrov na uro, pa so zabeležili v Pulju. Puljčanom so svetovali, naj hodijo sredi mestnih ulic, ker so s propadajočih hiš padali kosi fasade, je poročal istrski novičarski portal Ipress.hr.

Na amaterskih videoposnetkih na družbenih spletnih omrežjih je bilo videti, da je morje poplavilo tudi županijsko cesto nedaleč od Novigrada, a so iz policije sporočili, da neurje ni oviralo prometa. Po dosedanjih informacijah med neurjem ni bilo poškodovanih.

Komentarjev 2
  • McClain 23:51 10.februar 2016.

    ma za kopat lih ni, no...

  • antitrust 19:40 10.februar 2016.

    Ubogi hrvati. Pozimi morje, poleti pa bo beguncev kot kobilic.