Svet
7 ogledov

V rudniku najmanj 19 trupel

Posmrtne ostanke najmanj 19 žrtev so našli v rudniku v Hidalgu blizu prestolnice Žurnal24 main
Potem ko so v nedeljo v priljubljenem mehiškem letovišču našli na mostu obešena štiri obglavljena trupla, je zdaj policija v opuščenem rudniku našla še najmanj 19 trupel.

Po poročanju mehiške policije so posmrtne ostanke najmanj 19 žrtev našli v rudniku v Hidalgu blizu prestolnice Ciudad de Mexico.

Do krutega odkritja jih je pripeljal namig dveh pripadnikov mamilarskega kartela, katera so aretirali pretekli petek. Moška sta obenem izdala tudi devet policistov, za katere trdita, da delajo za njun kartel Los Zetas. Osumljene policiste so že aretirali in jih odpeljali na zaslišanje. Po poročanju agencij preiskovalci še vedno prečesavajo območje okoli rudnika.

Od prihoda predsednika Felipeja Calderona na oblast leta 2006 – ta je vse svoje moči usmeril v boj z mamilarskimi karteli – je bilo v z mamili povezanim nasiljem ubitih že več kot 28 tisoč ljudi. Prav zato Calderon v zadnjem času razmišlja o spremembi svoje strategije boja proti kriminalu, saj ta očitno ne funkcionira, kot bi morala.

Čeprav so vojne za območje med mamilarskimi karteli še posebej krvave na severu države, pa policija vse pogosteje odkriva množična grobišča tudi v preostalih zveznih državah. Maja so tako našli 55 trupel v opuščenem rudniku blizu Taxca v zvezni državi Guerrerro, v nedeljo pa je prebivalce premožnega letoviškega mesta Cuernavaca pričakal srhljiv prizor. S tamkajšnjega mosta so namreč visela za noge privezana štiri obglavljena moška trupla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.