Svet
11984 ogledov

V samih spodnjicah in z zvezanimi rokami je tekel po ulici ter klical na pomoč

Hrvaška policija Marko Prpic/PIXSELL
Prebudil ga je neznan moški, ki je brskal po njegovih stvareh. Ko ga je Kanadčan skušal ustaviti, mu je 21-letni ropar zagrozil s pištolo, ga zvezal, oropal in pobegnil.

"Kot vsako jutro sem se vozila v službo, ko sem zagledala skoraj golega moškega, ki je tekel čez cesto. Stekel je do avta in me prosil, naj mu pomagam. Imel je tesno zvezane roke, nosil pa je le spodnje perilo. V angleščini mi je povedal, da so ga oropali, da so mu grozili s pištolo in me rotil, naj pokličem policijo. Drgetal je od mraza. Takoj sem poklicala policijo in prišli so v rekordnem času. Nesrečnega moškega azijskega porekla so odpeljali na policijsko postajo," je za hrvaški portal 24sata prigodo, ki ji je bila priča v nedeljo zjutraj, opisala prebivalka mesta Pulj.

Moškemu naj bi dala odejo in z njim počakala na prihod policije, saj je bil hudo pretresen in jo je prosil, naj z njim počaka na policiste.

Kaj se je dogajalo?

Kot poroča 24sata, je 36-letni Kanadčan v nedeljo okrog 5. ure zjutraj v hostlu, kjer je bil nastanjen, doživel travmatično izkušnjo. Prebudil ga je neznan moški, ki je brskal po njegovih stvareh. Ko ga je Kanadčan skušal ustaviti, mu je 21-letni ropar zagrozil s pištolo, ga zvezal, oropal in pobegnil. 

Potem ko si je malce opomogel, je oropani in prestrašen Kanadčan stekel iz sobe, nato pa iz hostla na ulico, kjer je na srečo naletel na žensko, ki mu je pomagala. Istrski policisti so potrdili, da so še isti dan aretirali mladeniča, ki je Kanadčanu ukradel bančno kartico in mobilni telefon. 21-letni Hrvat je poleg Kanadčana oropal še blagajno v hostlu. 

Mladi ropar je na bankomatu v Pulju dvignil denar s pomočjo ukradene bančne kartice, nato pa se je vkrcal na avtobus proti Reki. Tam so ga pričakali policisti in ga želeli aretirati, a je enemu od njih grozil z orožjem. Kljub temu so ga ukrotili, kasneje pa ugotovili, da je 21-letnik pred tem zagrešil še nekaj ropov. 

*Fotografija je simbolna.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.