Svet
8 ogledov

V samomorilskem napadu ubiti ameriški vojaki

Kabul napad
1/4
Reuters
V samomorilskem napadu na konvoj mednarodnih sil Isaf v afganistanski prestolnici Kabul je bilo po zadnjih podatkih danes ubitih 13 pripadnikov Isafa, so potrdili pri Isafu. Med žrtvami naj bi bili večinoma ameriški vojaki.

V napadu z avtomobilom bombo so bili ubiti tudi trije civilisti in afganistanski policist, zdravniški viri pa so sporočili, da so bili ranjeni še najmanj trije Afganistanci.

Napad se je zgodil v bližini palače Dar-ul-Aman, sedeža nekdanjih afganistanskih kraljev, na jugozahodu Kabula. Na prizorišču napada je bilo po siloviti eksploziji videti goreča vozila in helikopterje sil Isaf, ki so odvažali žrtve. Odgovornost za napad so že prevzeli talibani, ki so sporočilo o tem posredovali medijem.

Več napadov

O napadih so danes poročali tudi iz drugih delov Afganistana. V južni provinci Kandahar sta bila v napadu ubita avstralska pripadnika sil Isaf.

V glavnem mestu vzhodne province Kunar, Asadabad, pa se je danes razstrelila ženska. Pri tem sta bila ranjena afganistanska policista, je povedal vodja tamkajšnje policije Mohamed Hevas.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:38 29.oktober 2011.

    Ne vem , če sem še zmeraj na liniji , vendar so mi teli muslimanski partizani čezdalje bolj všeč. Vsaj kdo na tem svetu hebe največje teroriste na svetu USA .