Svet
7 ogledov

V Siriji našli trupla več deset moških

Pokol v Siriji EPA
V sirskem Alepu našli trupla več deset usmrčenih moških. Žrtev bi lahko bilo več kot sto.

V reki v mestu Alep na severu Sirije so danes odkrili trupla najmanj 65 mladih moških, ki so bili usmrčeni s strelom v glavo ali tilnik, so danes sporočili uporniki in Sirski observatorij za človekove pravice, ki je blizu opoziciji. V reki Kuvejk bi lahko bilo več kot 100 trupel, številne žrtve pa naj bi pred tem veljale za ugrabljene.

Po podatkih sirskega observatorija so iz reke, ki ločuje dve okrožji na jugozahodu Alepa, potegnili 65 trupel, medtem ko je pripadnik uporniške Svobodne sirske vojske naštel 68 trupel. Ob tem je povedal, da trupla še naprej vlečejo iz vode in da bi jih lahko bilo več kot 100.

Odkritje trupel je potrdil tudi vladni varnostni vir, ki je navedel, da so bili ubiti iz enega od okrožij, ki ju ločuje Kuvejk, pred odkritjem pa so veljali za ugrabljene.

Vlada obtožuje teroriste

Vladni vir je ob tem krivdo za usmrčene pripisal teroristom, kot režim sirskega predsednika Bašarja al Asada označuje upornike. "Teroristične skupine" so po njegovih navedbah moške usmrtile v torek zvečer, sedaj pa vodijo medijsko kampanjo.

Pripadnik Svobodne sirske vojske je medtem izjavil, da trupel usmrčenih ljudi tokrat niso našli prvič, a nikoli doslej jih ni bilo tako veliko. Za smrt mladeničev je okrivil provladne milice šabiha.

Na bregu 129 kilometrov dolge reke, ki izvira v Turčiji in na poti na jugozahod Alepa prečka tako območja pod nadzorom upornikov kot režima, so se medtem začeli zbirati ljudje, ki med trupli iščejo svojce, stare tudi zgolj 12 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.