Svet
1106 ogledov

Video: v Siriji sestrelili rusko vojaško letalo

Sukhoi-25
Sirski uporniki so v provinci Idlib na severozahodu države danes sestrelili rusko vojaško letalo.

Odgovornost za sestrelitev ni prevzela še nobenega skupina, a je na območju Idliba dejavna džihadistična skupina Hajat Tahrir al Šam. 

Po podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice so uporniki sestrelili rusko letalo šuhoj 25. Prve informacije so bile, da se je pilot rešil s padalom, a so ga uporniki zajeli. Ruska vojska pa je kasneje potrdila njegovo smrt.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naj bi letalo sestrelili v bližini kraja Marat al Numan.

Sirske vladne sile so v minulih tednih ob zračni podpori ruske vojske v Idlibu sprožile obsežno vojaško operacijo. Provinca Idlib je edina, ki je skoraj v celoti še pod nadzorom upornikov.

V preteklosti so uporniške sile sestrelile že več letal sirskega režima, sestrelitve ruskih letal pa so redke, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 3
  • jozicamurn 13:47 04.februar 2018.

    Kdo je pa dal orožje tem sekalcem glav in mohamedancem pedofilom supporterjem? Zopet nesramen biznis cia in ZDA skupaj s svojimi Izrahellčki in pa Saudijci proti SAA-Assadu in proti Rusiji. Tokrat jih bo to še kako udarilo nazaj v glavo. ...prikaži več Z Rusi se ni za igrat.

  • francl12 11:42 04.februar 2018.

    musliji, vtaknite si svojga alaha akbarja v svojo ozko ritko in uživajte ko vam koplje po dreku v riti!!!!

  • majab 00:15 04.februar 2018.

    Forumski podporniki rezalcev otroških glav iz Idliba odpirajo šampanjce... Brez skrbi, še bo padalo pa vaših bradatih prijateljih - do zadnjega bandita.