Svet
53 ogledov

V Siriji ubitega Slovenca tam tudi pokopali

Martin Gruden YPG/Twitter
Slovenca, ki je konec julija umrl v Siriji, so v ponedeljek na željo družine pokopali v kraju Derik v Siriji. Pogreba se je udeležil tudi član družine, so za STA pojasnili na ministrstvu za zunanje zadeve.

Odločitev o usodi njegovih posmrtnih ostankov je bila v rokah družine, ministrstvo pa ji je pri odločanju nudilo vso podporo.

Vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter je v začetku avgusta pojasnil, da je odločitev o usodi posmrtnih ostankov v rokah družine, ministrstvo pa ji pri odločanju nudi vso podporo. Ker je smrt družino močno prizadela, o njej niso želeli javno govoriti.

Preberite: 

Po podatkih, ki so zaokrožili v medijih, naj bi šlo za Ljubljančana Martina Grudna, ki naj bi umrl 27. julija v ofenzivi na sirsko mesto Manbidž. Tega so sirski uporniki sicer po lastnih navedbah danes v celoti osvobodili izpod skrajne skupine Islamska država (IS). Boril se je na strani kurdske milice YPG. Novico o smrti je prek socialnih omrežjih sporočila YPG, ki podatke o padlih borcih iz tujine, potem ko o smrti obvesti sorodnike, tudi javno objavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 21:26 13.avgust 2016.

    SLAVA MU !

  • kapibara 07:33 13.avgust 2016.

    Nekateri.. tisti, ki še z živimi niso znali...

  • sprehajalec 23:01 12.avgust 2016.

    Naj počiva v miru. Da je svoj grob dobil tam, je še najboljša rešitev. Tam bodo morda znali ceniti njegov spomin. Pri nas bi morda še v grabnu kje končal ali pa zazidan v kakšni jami...Slovenec ne zna s pokojniki.