Svet
7 ogledov

V Siriji ubitih 120 policistov

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na severozahodu Sirije naj bi bilo v spopadih med varnostnimi silami in več sto oboroženimi moškimi ubitih najmanj 120 policistov, poroča državna televizija. Navedbe nepotrjene, ker so izgnali tuje novinarje.

Do spopadov med varnostnimi silami in več sto oboroženimi moškimi je prišlo v kraju Džisr al Šugur na severozahodu Sirije, kjer policija in vojska že tri dni izvajata operacije proti nasprotnikom režima predsednika Bašarja al Asada.

Po podatkih človekoljubnih organizacij naj bi bilo v mestu od sobote ubitih najmanj 35 ljudi, med njimi 27 civilistov.

Sirska državna televizija je najprej poročala, da je bilo iz zasede ubitih 20 policistov, osem pripadnikov predsednikove garde pa je umrlo v eksploziji pošte v tem kraju, ki leži kakih 330 kilometrov severno od prestolnice Damask.

Šlo je za "pravi pokol"
Televizija je še poročala, da se oborožene skupine skrivajo po domovih ter da njihovi ostrostrelci streljajo tako na vojake kot tudi civiliste, ki jih sicer uporabljajo tudi za živi ščit. Izvedle naj bi "pravi pokol" ter požgale vladna poslopja.

Po navedbah televizije so policisti padli v zasedo, ko so se odzvali na klic prestrašenega prebivalstva, ki je vojsko pozvalo na pomoč. Prišlo naj bi tudi do spopadov, pri čemer naj bi vladne sile po lastnih trditvah že zavzele vse dele mesta, ki so jih pred tem nadzirale oborožene skupine.

Navedb televizije ni mogoče preveriti iz neodvisnega vira, saj je sirska vlada med drugim izgnala tuje novinarje.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP naj bi dva aktivista za agencijo zatrdila, da je v mestu danes mirno, da pa je prišlo do upora med pripadniki varnostnih sil na lokalnem sedežu teh sil. Kot sta dodala, je tam slišati streljanje, tako da domnevajo, da streljajo policiste, ki niso želeli streljati na protestnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.