Svet
16 ogledov

V škofovi palači bi jedli begunci

Skromna hiša nadškofa Franza-Petra Reuters
Rezidenca, ki jo je za 31 milijonov evrov obnovil "luksuzni škof", lahko postane begunski center ali javna kuhinja.

Razkošna rezidenca nedavno suspendiranega zapravljivega škofa lahko postane begunski center ali pa javna kuhinja za brezdomce, so napovedali cerkveni uradniki v njegovi domači škofiji v nemškem Limburgu.

Papež Frančišek je prejšnji teden odločil, da mora 53-letni škof Franz Peter Tebartz-van Elst za čas revizije zapustiti škofijo. Obtožbe, zaradi katerih si je prislužil ime "luksuzni škof", so razburile nemške katolike: za obnovo svoje škofovske rezidence je porabil kar 31 milijonov evrov namesto prvotno načrtovanega 2,5 milijona. Za kaj vse je zapravljivi škof porabil denar, lahko preberete na tej povezavi.

Podedovani greh

"Rezidenca je kot podedovani greh, ki ga je za sabo pustil škof,“ je dejal tiskovni prestavnik organizacije za brezdomce Caritas: "Ljudem, ki pri nas iščejo zatočišče, bi lahko v hiši postregli hrano.“ Ideja za begunski center sicer ni nova; eden od predhodnikov zapravljivega škofa je v stavbi nastanil begunsko družino iz Eritreje, sam pa se je preselil v rezidenco za novince, piše The Independent.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.