Slovenija
39 ogledov

V Sloveniji mraz, drugje po Evropi pa snežni zameti

hladno vreme mraz sneg nizke temperature
1/5
Shutterstock
Pri nas bo živo srebro globoko pod ničlo, po Evropi polega mraza tudi snežni zameti.

Noč bo jasna in mrzla, prav tako jutro. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -11, na planotah Notranjske celo do  -15. Pod lediščem bo tudi na Primorskem, kjer se živo srebro lahko spusti na  -3 stopinje C.

Za mraz bo jutri poskrbel še severni do severovzhodni veter, na Primorskem bo pihala  šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem do 6 stopinj C.

Obeta se nam torej mrzna nedelja, vendar brez snega. Precej drugače je marsikje po Evropi.

Zaradi močnih snežnih padavin so v Španiji razglasili oranžni alarm, s snežnimi zameti pa imajo težave tudi v Belgiji, na Nizozemskem, v Franciji, na Poljskem, Nemčiji, Madžarkem in Avstriji. 

Zaradi snega predvsem pa nizkih temperatur so več opozoril izdali tudi britanski vremenoslovci. Temperature so se danes spustile deset stopinj pod ničlo, zato bo na cestah poledica, opozarjajo. Hladni val, ki bo v Veliki Britaniji trajal vsaj 48 ur, je posledica gibanja mase arktičnega zraka, ki se je ustavil nad Otokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.