Svet
0 ogledov

V snežnem viharju na Japonskem 12 mrtvih

Sneg na Japonskem Reuters
Na Japonskem je v teh dneh divjal snežni vihar. Pod zrušenimi strehami in v drugih nesrečah je umrlo 12 ljudi, okoli 1000 je bilo poškodovanih.

Zaradi snega je bilo zaprtih več avtocest. Odpovedanih je bilo več sto poletov, predvsem notranjih, moten je bil tudi železniški promet.

Vihar je zahodno japonsko obalo zajel v četrtek. Danes v Tokiu znova sije sonce in sneg se tali, še naprej pa sneži na severu otočja ob tihomorski obali.

Glavno cesto spremenili v smučarsko progo 

Prebivalce japonske prestolnice je presenetil redek prizor - 30 centimetrov snega. Ulico v priljubljeni soseski Šibuja, ki je navadno polna avtomobilov, so spremenili v smučarsko progo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deželo vzhajajočega sonca je že pred tednom dni zajel snežni vihar. Tudi takrat je v Tokiu zapadlo skoraj 30 centimetrov snega. Vihar je zahteval 11 smrtnih žrtev, 1000 ljudi je bilo poškodovanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.