Svet
41 ogledov

V šoli eksplodirala doma narejena bomba

Eksplozivo Shutterstock
Na Švedskem naj bi učenci sami izdelali bombo ter poškodovali 11 sošolcev in profesorico. Takoj po eksploziji je na pomoč prihitelo več policijskih in reševalnih vozil.

Bomba naj bi po neuradnih podatkih eksplodirala v rokah učitelja, v sredo med šolsko malico v učilnici za kemijo. "Videl sem, kako se kadi iz steklenice. Ko je učitelj želel steklenico pobrati, je naprava eksplodirala," je dejal eden izmed učencev. Po navedbah drugega učenca je eksploziv v učilnico priletel skozi okno. "Steklenica je pristala na tleh. Učitelj jo je prijel in dejal, da je steklenica vroča, nato pa je eksplodirala v njegovi rokah."

V eksploziji je bilo lažje poškodovanih 11 otrok in trije odrasli, piše The Local.

Prijeli štiri najstnike

Policija je takoj po eksploziji prijela štiri mladostnike, ki jih sumijo, da so sami izdelali bombo. Med njimi naj bi bil tudi pobudnik akcije. "Rekel mi je, da je na spletu videl, kako lahko sam doma narediš bombo," je dejala ena izmed prič.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 10:37 31.januar 2013.

    Če je tako nadarjen , zakaj ni vrgel to svojo bombo svoji mami skozi okno ! Očoitno gre za otroka , kjer so starši v Bosni zboleli za PTS-om in to svojo bolezen prenesli na mlajši rod. Pa kdo je ...prikaži veče Švedom kriv. Naj še naprej jemljjo v zaščito divjake z vseh strani sveta .

  • dragec 09:21 31.januar 2013.

    nadarjena mladina, ni kaj???