Svet
353 ogledov

V šoli ugrabljenih na desetine otrok

Nigerija epa
Oboroženi moški so v nedeljo v šoli v Nigeriji ugrabili in odpeljali na desetine otrok.

Oboroženi moški so v nedeljo iz šole v nigerijskem mestu Tegina ugrabili desetine otrok, so sporočili lokalni uradniki. V islamski šoli Salihu Tanko je bilo v času napada okoli 200 otrok, točno število ugrabljenih pa zaenkrat ni znano.

Napadalci so se v mesto pripeljali na motorjih in začeli brezciljno streljati, pri čemer so eno osebo ubili, eno pa ranili, je sporočil tiskovni predstavnik nigerijske policije Wasiu Abiodun.

Predstavnik šole je dejal, da so napadalci najprej ugrabili več kot 100 otrok, a so si kasneje premislili in nazaj poslali otroke, stare med štiri in 12 let. Njegovo izjavo so potrdile lokalne oblasti, ki so na Twitterju sporočile, da so napadalci izpustili 11 otrok, za katere so ocenili, da so premajhni in ne morejo dovolj hitro hoditi.

Oborožene tolpe terorizirajo prebivalce na severozahodu in v osrednji Nigeriji z ropanjem vasi, krajo živine in ugrabitvami, ki jih najpogosteje zagrešijo iz finančnih razlogov. Od decembra lani do nedeljskega napada je bilo v Nigeriji ugrabljenih 730 otrok in študentov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.