Svet
39 ogledov

V Split po Laško pivovarno?

Direktor Jadranske pivovare Nenad Buljan je potrdil, da bodo predstavniki društva malih pivovarjev iz Münchna obiskali splitsko pivovarno, ki jo Pivovarna Laško prodaja za deset milijonov evrov.

Buljan je napovedal obisk bavarskih podjetnikov po srečanju z nemškim veleposlanikom na Hrvaškem, Berndom Fisherjem, ki ga je zanimalo stanje v edini dalmatinski pivovarni, je poročala na svoji spletni strani Slobodna Dalmacija. Fisher je tudi obiskal tovarno, ki jo slovenski lastnik namerava prodati zaradi izgub kljub večmilijonskim vlaganjem v preteklih letih.

Sindikati za prodajo
Prodajo tovarne podpirajo tudi sindikati, ki so v začetku meseca poudarili, da se združenje malih nemških pivovarjev Holding BBC resno zanima za nakup splitske pivovarne. Splitski časnik je poročal, da bi pivovarji iz Münchna lahko obiskali tovarno 14. aprila.

Splitski časnik še poroča, da bodo slovenski lastniki izplačali vse dolgove Jadranske pivovarne, preden jo bodo prodali.

Laščani so zaradi racionalizacije stroškov odločili ustaviti proizvodnjo piva v Splitu, v Jadranski pivovari bodo za hrvaški trg še dva meseca polnili le Kaltenberg pivo. Medtem pa bodo poskusili poiskati kupca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.