Svet
27 ogledov

V Splitu z invalidskim vozičkom zapeljal na avtocesto

stric invalidski voziček Žurnal24 main
Na avtocesti Stobreč – Solin pri Splitu so vozniki naleteli na nenavaden prizor. Po srednjem pasu avtoceste se je na električnem invalidskem vozičku peljal 70-letnik. Gospod se ni pustil motiti, še več, zavil je na prehitevalni pas.

Po najbolj prometni splitski cesti se je z vozičkom peljal okoli deset kilometrov na uro. Eden od voznikov je prižgal vse štiri smerne kazalce in se začel voziti za njim, da ga je zaščitil pred drvečimi vozili. 

"Do odcepa smo potrebovali 10 do 15 minut, v tem času se je za mano naredila dolga kolona. Vozniki so trobili, me preklinjali in kričali, a če bi me prehiteli in bi videli človeka v invaldiskem vozičku, bi jim bilo hitro vse jasno," je dejal eden od voznikov, ki je vožnjo 70-letnika posnel in medtem poklical tudi policijo.

"Kmalu nas je ujel policist na motorju, gospodu je rekel, naj se ustavi na avtobusni postaji, a ga ni poslušal, povsem ga je ignoriral. No, čez nekaj časa je policistu vendarle uspelo, da je starčka ustavil," je še dejal voznik avtomobila, ki je 70-letniku najbrž rešil življenje.

Splitska policija je sporočila, da 'hitrega' voznika niso kaznovali, pač pa le zaslišali in opozorili naj tega ne počne več.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Nesrečni 07:43 10.julij 2015.

    Senior, si pomislil, da so mogoče policaji tam tudi ljudje, ne pa kot pri nas ko kaznujejo vse po prek, včasih je potrebno tudi prisluhnit.

  • Žurnalček 20:36 09.julij 2015.

    Najprej tole na sliki ni AC, ampak modificirana Jadranska magistrala mimo Kaštel do Solina. Tu Split nikoli ni bil, niti bo !

  • Senior 18:39 09.julij 2015.

    A ga niso kaznovali zato, ker je star, ali zato, ker ni imel v glavi poravnane vse klikerje? Mogoče pa je imel diplomatski potni list.