Svet
4378 ogledov

Kaos v soseščini: Migranti s koli nad policiste

Begunci v Idomeni EPI
Policija je prijela najmanj 20 ljudi.

V migrantskem centru v Veliki Kladuši na severozahodu Bosne in Hercegovine so sinoči izbruhnili spopadi, v katerih je bilo poškodovanih več migrantov in trije policisti. Policija unsko-sanskega kantona je danes potrdila, da so prijeli 20 ljudi. Najprej je izbruhnil spopad med najmanj sto migranti, ki so zatem napadli tudi policiste.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva unsko-sanskega kantona je za sarajevski časnik Oslobođenje danes pojasnil, da je najprej izbruhnil fizični obračun med migranti, ki so povzročili tudi gmotno škodo v centru. Posredovali so policisti, v katere so migranti nato metali kamenje, kovinske palice in plinske jeklenke. Ob tem so bili ranjeni trije policisti.

Potem ko so na kraj dogodka prišle policijske okrepitve, so vzpostavili red in mir. V policijski postaji v Veliki Kladuši so pridržali 20 nasilnežev. Za najmanj šest od njih bodo zahtevali izgon iz BiH.

Šiljdedić je danes tudi opozoril, da je stanje v centru še zmeraj napeto ter da je možno pričakovati nove incidente. V omenjenem centru je že prejšnji vikend izbruhnil požar, zgorelo je eno poslopje za namestitev migrantov.

Na območju Velike Kladuše in Bihaća je nameščena večina migrantov, ki so prispeli v BiH z namenom, da bi nadaljevali svojo pot proti državam Evropske unije. Po uradnih podatkih vlade v Sarajevu je od začetka leta v BiH vstopilo več kot 7000 migrantov.

Požar Video Svet V bolnišnico prepeljali več polomljenih kot opečenih migrantov bel kombi 120 km/h Slovenija Migranti z ukradenim kombijem drveli pred policisti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • maresem 18:20 05.junij 2019.

    Zahvalite se fajonki & CO.... ona jih novači. Levaki pa podpirajo. Gnoji komunajzarski, pocrkajte vsi po vrsti.

  • francl12 18:09 05.junij 2019.

    Sramota, za to golazen se najde denar in prenočišča, za Slovenske študente pa ne!!!

  • francl12 18:08 05.junij 2019.

    še bodo mitraljezi peli...upam, da po tej golazni in ne po nas!!!

Sorodne novice