Svet
2 ogledov

V spopadih ranjenih 90 ljudi

Do spopadov je prišlo še na območju sedeža vlade, kjer so protestniki v rdečih s Žurnal24 main
V tajski prestolnici Bangkok je prišlo do nasilnih spopadov med varnostnimi silami ter protivladnimi protestniki, pri tem pa je bilo po navedbah oblasti več kot 90 ljudi ranjenih.

Nasilje je izbruhnilo, ko so protestniki napadli poveljstvo vojske, ta pa jih je nato s pomočjo policije pregnala z vodnimi topovi in gumijastimi izstrelki.

Do spopadov je prišlo še na območju sedeža vlade, kjer so protestniki v rdečih srajcah prav tako napadli vojake in policiste. Tudi ti so jih nato razgnali s pomočjo vodnih topov, vojska pa je streljala tudi z gumijastimi izstrelki. Po doslej zbranih podatkih zdravstvenih služb v mestu je bilo ranjenih najmanj 90 ljudi.

Z rutami nad solzivec
Na ulicah Bangkoka se je sicer znova zbralo več tisoč protestnikov, ki proti vladi Abhisita Vejjajive vztrajajo že od sredine marca in zahtevajo njegov odstop, razpustitev parlamenta in predčasne volitve. Policija je zaprla območje, kjer se zbirajo, in blokirala vse ceste do območja, kljub temu pa to zborovanja ni preprečilo. Veliko rdečesrajčnikov je prišlo tudi opremljenih z robci in rutami, če bi policija proti njim uporabila solzivec, kot ga je v petek pred glavnim televizijskim oddajnikom v Bangkoku.

Na območju je več kot 20 oklepnih vozil in več tisoč vojakov in policistov. Po napovedih tiskovnega predstavnika vojske, polkovnika Sansema Kaewkamnerda bodo "do sončnega zahoda" izpraznili območje okoli mostu Pan Fah, kjer rdečesrajčniki kampirajo že skoraj cel mesec.

Kot navajajo tuje tiskovne agencije, so se tajske varnostne sile odločile uresničiti vladni odlok o izrednih razmerah v Bangkoku, ki jim daje pravico do uporabe sile proti protestnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.