Svet
16 ogledov

V spopadih ubite tri ženske, več ranjenih

Egipt EPA
V spopadih med privrženci in nasprotniki odstavljenega egiptovskega predsednika Mohameda Mursija v mestu Mansura v delti Nila so bile v petek ubite tri ženske. Ranjenih je bilo sedem ljudi,

Privrženci Mursija so povedali, da je več tisoč njegovih privržencev protestiralo v pohodu po ozkih ulicah, ko so so jih napadli z orožjem, noži in kamni.

Množični protesti privržencev Mursija potekajo, odkar ga je vojska 3. julija odstavila. Vojska se je za ta korak odločila po množičnih protestih, na katerih so zahtevali njegov odstop.

Protesti za in proti Mursiju so v petek potekali v več mestih po državi. K množičnim protestom je pozvala Mursijeva Muslimanska bratovščina. V Kairu je več deset tisoč protestnikov zahtevalo vrnitev Mursija na položaj, več tisoč pa jih je na trgu Tahrir protestiralo proti njemu.

Vojska zatrdila, da bo ukrepala

Vojska je pred petkovimi protesti opozorila, da bo odločno ukrepala v primeru nasilja. Začasni predsednik Adli Mansur pa je v četrtkovem televizijskem nagovoru pozval k spravi in zagotovil, da bodo ohranili revolucijo.

Z izstrelitvijo rakete ubil civilist

S Sinajskega polotoka so medtem znova poročali o nasilju. V petek sta bila ubita dva civilista, eden pa je bil ranjen, ko so skrajneži izstrelili rakete na vojaško kontrolno točko El Arish.

Vojska je sicer minuli teden začela veliko ofenzivo proti islamskim skrajnežem na severu polotoka, kjer je bilo od strmoglavljenja Mursija ubitih najmanj 15 policistov in vojakov ter sedem civilistov, navaja AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.