Svet
13 ogledov

V spopadu na voliščih umrlo šest ljudi

Benigno Noynoy Aquino na volišču. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na Filipinih potekajo predsedniške volitve, na katerih največ možnosti za zmago pripisujejo Benignu Noynoy Aquinu. Volitve spremlja precej težav, prišlo je tudi do nasilnih izgredov.

Favorit za zmago je Benigno Noynoy Aquino, sin lani umrle nekdanje predsednice Corazon Aquino. Zadnje raziskave javnega mnenja so Aquinu napovedovale za do 20 odstotkov višjo podporo kot ostalima kandidatoma, nekdanjemu predsedniku Josephu Estradi in nepremičninskemu magnatu Mannyju Villarju.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


V spopadu ubitih šest ljudi
Volitve sicer potekajo v znamenju številnih težav in nasilnih izgredov.  Zaradi tehničnih težav namreč pred volišči nastajajo dolge vrste. Pristojni so bili tako primorani za eno uro podaljšati čas odprtja volišč.

Z juga Filipinov pa poročajo tudi o spopadih med oboroženimi privrženci kandidatov na županskih volitvah, ki potekajo ob predsedniških. Ubitih je bilo šest ljudi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.