Svet
10 ogledov

V Srbiji huda nesreča v megli

Verižno trčenje Hrvaška Dino Stanin/PIXSELL
Iz Srbije poročajo o hudem jutranjem verižnem trčenju pri Šimanovcu. V naletu več deset vozil umrla dva človeka, udeleženi avtomobili zdomcev.

Izjemno gosta megla je bila po prvih ugotovitvah glavni vzrok dveh nesreč, ki sta se zgodili v bližini cestninske postaje pri Šimanovcu na avtocesti Zagreb – Beograd. 

Po pisanju srbskega Blica je poleg dveh umrlih oseb ranjenih še okoli 20 ljudi, med njimi tudi otroci. STA pa povzema Tanjug, ki navaja, da sta huje ranjeni dve osebi. Eni osebi so morali amputirati nogo. Skupno je bilo v trkih udeleženih skoraj 40 vozil s tablicami iz Srbije, Nemčije, Avstrije, Švice in Bolgarije. Avtomobile je razmetalo po avtocesti in zunaj nje, priče so govorile o številnih ranjenih, ki so kričali na pomoč v zveriženi pločevini, poroča 24sata.

Promet je bil na tem delu v jutranjem času še posebno gost, saj se iz držav Zahodne Evrope za božične praznike k svojcem že več dni valijo kolone zdomcev.

A očitno so dolga pot, večurno čakanje na mejnih prehodih – tudi na Dragonji in še zlasti na hrvaško-srbski meji – ter slabo vreme skupaj s pomanjkanjem pozornosti zahtevali svoj davek.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 14:56 23.december 2013.

    Kako veste? Lahko so šli čez MB , kar so tudi večinoma šli.

  • Matjaz Kalc 15:04 22.december 2013.

    http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/strava-u-srbiji-u-lancanom-sudaru-36-vozila-dvoje-mrtvih-346452

  • Matjaz Kalc 14:52 22.december 2013.

    Glede na kvaliteto vasih clankov in na dejstvo da dobesedno prepisujete clanke z tujih spletnih portalov, bi vas vsaj prosiil, da vsaj objavite dejanske fotografije s mesta nesrece, ne pa da dodajate slike prometne nesrece z A1 avtoceste Zagreb -Split ...prikaži več ob poledici. Dejte se no malo potrudit, saj ste placani za to.....P.S. Ce ne znajti slik, me kontaktirajte, vam bom jaz pomagal.....