Svet
3001 ogledov

V srcu Evrope nova ograja, tokrat ne zaradi migrantov

zaporniška ograja Shutterstock
Napoved 70-kilometrske ograje vzdolž z mejo z Nemčijo.

Danska je danes napovedala, da bo postavila 70-kilometrsko ograjo vzdolž nemške meje, s katero naj bi se ubranili divjih svinj. Te - so prepričani Danci - lahko v njihovo državo vnesejo smrtonosno infekcijo afriške prašičje gripe.

Na Danskem sicer doslej ni zabeležen niti en primer te nevarne bolezni, zaradi širjenja bolezni v vzhodnoevropskih državah pa narašča skrb tudi v tej državi, ki na letni ravni z izvozom svinjine vknjiži 5,5 milijard dolarjev letno.

Virus, ki povzroča afriško svinjsko gropo, je za ljudi in ostale živali nenevaren, za divje in domače svinje pa je smrtnost 100-odstotna. Cepivo zoper to vrsto gripe ne obstaja. V kolikor bi bolezen izbruhnila tudi na Danskem bi se za nedoločen čas prekinil ves izvoz v neevropske države, za ostale članice EU pa le izvoz iz tistega območja Danske, kjer bi bolezen zaznali.

ograja, Bela krajina Lastniki zemljišč Slovenija Lastniki zemljišč, na katerih stoji ograja, lahko zahtevajo odškodnino

Bolezen so že zaznali na Poljskem, Češkem, v Romuniji, Estoniji, Litvi in Latviji, nedavno se je po podatkih danske vlade približala tudi njihovim mejam.

Ograja naj bi bila visoka poldrugi meter, zakopana naj bi bila pol metra v zemljo.

Gibina Slovenija Belokranjci: "Ograja slabo vpliva na naš turizem!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • alen04 13:55 23.marec 2018.

    Vse države bi morale poskrbeti za svojo varnost. Kurc gleda skorumpirano EU. V času samostojne Slovenije smo sami o vsem odločali, danes za vsako svinjo vprašamo EU, smo popolnoma brez samoodločanja, integritete in samostojnosti. malo sem zašel iz teme pa ...prikaži več vseeno. Vsak naj skrbi za svojo varnost, vseeno ali so to razni kozojebci ali divje svinje, razlike itak ni nobene!!!!

  • jozicamurn 11:00 23.marec 2018.

    Čuvanje mej skupaj z divjimi svinjami in ograjo iz svinjskih glav, proti tem šeriatskim Merkelovcem npr. bi bila še boljša ideja. Še boljša pa šus v glavo celotni sekti mohamedanskih teroristov glavorezcev opranoglavcev, ki verujejo v lažnega preroka in ki ...prikaži več slabo tolmačijo svojo knjigo kulta smrti imenovana koran oz. drek-ran. Smrduhi smrdljivi vahabiti. Naša država pa jim zaradi droge v parlamentu in UN ter v vseh EU članicah z liberalci dopušča odprto pot čez naše ozemlje s svojo invazijo.

  • maresem 17:36 22.marec 2018.

    Mislim, da so migranti veliko večja nevarnost, kot pa divje svinje.