Svet
5 ogledov

V streljanju na Češkem več mrtvih

Češka
1/4
EPA
V streljanju na Češkem več mrtvih. Strelec si je sodil sam.

Na jugovzhodu Češke v kraju Ogrski Brod je bilo v streljanju v restavraciji Družba ubitih več ljudi. Po poročanju češke javne televizije naj bi pod streli umrlo osem ljudi - sedem moških in ena ženska. Strelec si je sodil sam.

Župan mesta Patrik Kunčara je potrdil, da se je napadalec ustrelil. Strelec, domačin, naj bi imel pred tem psihične težave. Policija je na kraj streljanja prispela ob 3.30 uri, ko so slišali glasne strele. V času streljanja naj bi bilo v restavraciji po navedbah očividca, ki je bil takrat na stranišču, okoli 20 ljudi. Po streljanju je policija širšo okolico restavracije zaprla.

Izstrelil 25 nabojev

"Po mojih podatkih je strelec 60-letni lokalni prebivalec, ki je v afektu v restavraciji z dvema strelnima orožjema brezglavo streljal. Govori se o tem, da človek ni bil pri zdravi pameti," je še povedal tamkajšnji župan Kunčara za češko televizijo, ki je ob tem še poročala, da je napadalec izstrelil 25 nabojev.

Češkega premiera Bohuslava Sobotka je napad pretresel. Izpostavil je, da želi sam nadzorovati preiskavo.

Pred streljanjem poklical televizijo

Osumljenec, ki nima kriminalne preteklosti, je pred napadom ob 12.56 uri sicer poklical na komercialno televizijo Prima in vprašal, ali bo njihova ekipa prišla v Ogrski Brod. Ko je urednik črne kronike vprašal, zakaj, ta najprej ni želel govoriti, nato pa je dejal, da ima težave in ker mu oblasti ne želijo pomagati, bo ukrepal sam s pištolo. Televizija je nato vstopil v stik s policijo, ki je na kraj poslala dve patrulji.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:04 24.februar 2015.

    " in ker mu oblasti ne želijo pomagati"Men to bolj ko po psihični bolezni smrdi po obupu zarad nečloveške oblasti.